Családi nap Bencéért!

A HVDSZ 2000 Szabolcs Szatmár Bereg megyei képviselete akítvan részt vett Benkó Bence egy 12 éves kisfiu szeműtétjéhez szükséges anyagi feltételének megteremtéséhez!

Szelíd motorosok, autó csodák a tengerentúlról és az öreg kontinensről, helyi zenekarok, tánccsoportok és főzőverseny, mindez egy cél Bence gyógyulása érdekében május 11-én, a Sóstói- Múzeumfaluban.

Benkő Balázs Bence egy tizenkét éves nyíregyházi kisfiú, aki egy igen ritka XLRS szembetegségben szenved, mely a retina szétválását okozza és vaksághoz vezet. A betegséget egy új kísérleti génterápiás módszerrel próbálják gyógyítani Floridában, ám ez igen költséges, ezért szervezte a Remény a Látáshoz Alapítván ezt a napot - mondja Orsi, Bence édesanyja. A fellépők első szóra jöttek, szinte kérni sem kellett. Bence jelenleg a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban tanul, ám tanulmányaihoz segédeszközökre van szüksége, nehezen olvas és lassabban ír, ezért édesanyja Orsi és bátyja olvassa fel neki a tananyagot.

Az egész napos programok mellett főző versenyt is rendeztek. A csapatok közt ott volt az Első Magyar Otthon-gondoskodás Egyesület, a Kutyafája Egyesület, akik az üstök mellett a legkisebbek örömére kutyusokat is hoztak, az Ízvarázs királyai, valamint HVDSZ 2000 szakszervezet is.

 

Első látásra meglepődtünk (szerk.), hogy egy szakszervezet miért is képviselteti magát egy jótékonysági rendezvényen, de kérdéseinket hamar megválaszolta Molnár Judit a HVDSZ 2000 alelnöke. A Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezete 2000, 1952-ben jött létre, jelenleg országosan 9000 tagot számlál, akiknek fele megváltozott munkaképességű, így a mások iránti szolidaritás a kezdetek óta jelen van a szakszervezet életében. A szakszervezet az önkormányzati dolgozók hathatós érdekképviseletére jött létre, Nyíregyházán közel 900 tagot számlál főleg a NyírVV-nél, a THG-nál, valamint a Start és a Pro Rehab vállalatoknál. Az alelnök szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben fontos, hogy a szakszervezetek erősítsék társadalmi felelősségválásukat, hiszen ha nincs összefogás, akkor a jelenlegi helyzetben egy család igen nehezen tudná fizetni gyermeke gyógykezeltetését.