Együtt a Neten

Együtt a Neten

Beszámoló a Partnerségi Együttműködési Megállapodás keretében megtartott tanfolyamról

 

A HVDSZ 2000 Észak-Magyarországi Régiója és a Nyitott Könyv Olvasókör Egyesület Partnerségi Együttműködési Megállapodást kötött 2014-ben .

Célként jelöltük meg a tagság elektronikus írástudásának fejlesztését, és 2015. február hónapjára terveztük tanfolyam megszervezését.  A tagság részéről igény mutatkozott egy korábbi tanfolyam megtartására, így 2014. december 10-én  4 órás informatikai előadáson vett részt a HVDSZ 2000 tagjai és aktivistái közül 18 fő.  A tanfolyamot a Nyitott Könyv Olvasókör Egyesület  e-Tanácsadói tartották.

 

     A fő téma az elektronikus levelezés volt, de megismerkedtek az Ügyfélapu, az e-önkormányzat, e-közszolgáltatások használatával, az internetes álláskeresés lehetőségével.

Népszerű téma volt a közösségi oldalak használatának, előnyeinek és veszélyeinek bemutatása, mely után sok kérdés merült fel.

Az előadók bemutatták az e-Magyarország programot, részletesen ismertették az e-Magyarország Pontok szolgáltatásait, különös tekintettel az Nyitott Könyv Olvasókörét, mely most Megyei e-Magyarország Pont lett. A résztvevők nagy érdeklődéssel fogadták az ismeretanyagot és sokan az előadás után a számítógépek mellet, gyakorlatban is ki próbálták a tanfolyamon hallottakat.

A program sikerérére való tekintettel újabb tanfolyam megtartását tervezzük és igény merült fel a gépeken történő gyakorlás iránt is. Ennek lehetőségét az együttműködési megállapodás keretén belül próbáljuk megoldani.

 Képeket itt találtok!

Salgótarján, 2015. január 9.

 

                                                                                  Szabó Márta Katalin

                                                                                           régióvezető