Épülnek a nemzetközi kapcsolatok!

A török BEM-BIR-SE önkormányzati alkalmazottak szakszervezete tisztújító országos értekezletén és konferenciájára (2015. február 20-22.) kapott meghívást a HVDSZ2000 szakszervezet amelyen részt is vett a delegációnk. A tisztújítás folyamán Turbay Mursel elnök nagy többséggel ismételten bizalmat kapott a több mint 400 fős küldöttségtől. A több mint hetven meghívott nemzetközi szervezet mellett a HVDSZ2000 Szakszervezetet Busák Tamás elnökségi tag képviselte a magyarországi településüzemeltetési érdekvédelmi ágazattól, aki a szervezet bemutatása után ismertette a magyar településüzemeltetési sajátosságokat. A konferenciát a török környezet és várostervezési miniszter Idris Güllüce is megtisztelte, aki felhívta a figyelmet az ágazattal kapcsolatos problémákra és jövőbeli teendőkre. Turbay Mursel elnök méltatta a BEM-BIR-SE szakszervezett által kötött három ágazati kollektív szerződést, melyek hatálybalépése közösen szolgálja a munkavállalók és a munkáltató érdekeit. Az értekezleten Klaus Heeger a CESI főtitkára is méltatta a BEM-BIR-SE által elért eredményeket.

 

A rendezvényen BEM-BIR-SE szakszervezet kezdeményezése és kitartó hat éven keresztül egyeztetésnek köszönhetően 70 ország közreműködésével létrejött az ICLM (International Confederation of Labour Movement) „nemzetközi munkásmozgalmi szövetség” mely egy új nemzetközi ágazati konföderáció, amit több millió munkavállalót képvisel.

A látogatásnak köszönhetően sikerült több külföldi ágazati szakszervezettel felvenni a kapcsolatot a későbbi együttműködés reményében. 

További képekhez kattintsetok ide.