KEM megyei családi nap

Mi lehetne szívet melengetőbb, mint egy gyönyörű őszi délután a szabadban, főként, ha olyan emberekkel töltjük azt, akik közel állnak hozzánk? Egy összetartó csapat, családias környezet, némi humor, jókedv, no és persze kedves kisállatok a festőien gyönyörű táj ölelésében – egészen egyszerű, mégis tökéletes összetevői egy igazán hangulatos hétvégének. Ilyen, és ehhez hasonló élményekben volt része mindenkinek, aki részt vett október 12-én a HVDSZ 2000 Komárom-Esztergom Megyei Képviselet által szervezett Családi Napon. 

Az egész napos program keretében ellátogattak a Budakeszi Vadaspark területére, majd ezt egy ízletes ebéddel koronázták a pátyi Gastland étterem jóvoltából. 

„Nagy örömünkre szolgált, hogy megszervezhettük ezt a kirándulást. Igazi gyönyörű őszi időben látogattunk el ennek keretében a Budakeszi Vadasparkba, amely a budai hegyek közt egy csendes, védett völgyben található”  -mondja az egyik szervező.
A Vadaspark egyébként már 1979 óta működik, s az évek során egy szépen kialakított létesítménnyé fejlődött. A jó időnek köszönhetően a résztvevőknek lehetőségük nyílt bejárni a park területét, miközben az intézmény számos büszkeségét, így az ott található növény- és állatvilágot teljes pompájában megcsodálhatták. Nem csupán a felnőttek számára volt azonban élvezetes program a kirándulás, a gyerekeknek épp úgy különleges élményt jelentett például az állatsimogató, ahol az állatokat a helyben vásárolt állatcsemegével etethették. Sokuk most először találkozott testközelben az erdő népével, tágra nyílt szemekkel csodálták a szarvasok agancsait, vagy az erdő királyának, a medvének hatalmas bundáját. A mocsarakban vaddisznók dagonyáztak, a fák alatt pedig muflonok, bölények és farkasok tanyáztak. A parklátogatás méltó befejezéseként mindenki részt vehetett az úgynevezett „Állati jó show” műsorán, ahol az addig látottak megértéséhez egy szakember szolgáltatott plusz információkat, könnyebbé téve ezáltal a gyermekek számára a környezetükben élő állatvilág megismerését. Az előadás sikerét mi sem bizonyította jobban, mint hogy a gyerekek és felnőttek egyaránt jókedvűen válaszoltak a feltett kérdésekre, s lelkesen reflektáltak a kissé tudományos, mégis szórakoztató és mókás műsorra.
A friss erdei levegő mindenki számára meghozta az étvágyat, így felüdülést jelentett a Gastland étterem mennyei kínálata. Bőséges választék, különleges ízvilág, csupa gasztronómiai élvezet – mindezeknek hála telt gyomorral és elégedetten, bár kissé talán fáradtan indult haza a csapat Tatabányára, ahol a Családi Napon résztvevő gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajándékokkal kedveskedtek a szervezők. Kirakó, léggömb, csokoládé, jegyzettömb, és még sok más, színes meglepetés várta a hazatérőket. Egy remekül eltöltött nap élményével búcsúzhatott mindenki, épp úgy a résztvevők, mint maguk a szervezők is:
„A hazafelé vezető úton a friss élményeket hallgatva jó érzéssel töltött el, hogy mindenki megelégedésére sikerült eltölteni ezt a napot, és a jövőben a szakszervezeten kívüliek is csatlakoznak hozzánk, hogy részt vehessenek a csapatunk munkájában és szórakozásában egyaránt.”

T.B.