A MASZSZ is mellettünk áll

A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a dolgozók kirúgása támadás a szakszervezetek ellen. „Bértárgyalások zajlanak, nincs megállapodás. Ezt a megoldást választotta a szakszervezet ellen a vállalat, hogy eltávolítja a delegációt. Ezt nem fogjuk szó nélkül hagyni, elég barátságtalan lépésnek gondoljuk, és hasonlóan barátságtalan lépéssel fogjuk viszonozni is. Amennyiben nem fogja a vállalat vezetése visszavonni ezt a kezdeményezését” – közölte Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.
A MASZSZ  első perctől az elbocsájtott szakszervezeti tisztségviselők mellé állt, támogatva ezzel az FKF szakszervezeti alapszervezetét, és az ágazati szakszervezetet a HVDSZ 2000-et, melynek az FKF-es alapszervezet is tagja.

Tájékoztatta a nemzetközi szakszervezeti szövetségeket (ITUC, ILO) a kialakult helyzetről, melynek vezetői közvetlenül az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának küldték levelüket, kifejtve álláspontjukat.
Az EPSU (Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, melynek tagjai vagyunk) főtitkárát Busák Tamás elnökségi tag tájékoztatta, aki szintén azonnal reagált, közvetlenül megküldte levelét Csontos István vezérigazgatónak. Az angol nyelvű levél innen tölthető le, valamint a magyar fordítás megtekinthető ide kattintva.

 

Az ITUC angol nyelvű levelét itt olvahatják, a magyar fordtás innen elérhető.