A HVDSZ 2000 is jelen volt a demonstráción

A szolidaritás mindenek előtt van. Szaszervezetünk tagjai részt vettek a pénteki demonsráción melyről részletesebb beszámolót alább olvashattok.

Köszönjük a résztvevőknek

2016. május 13., „Fekete Péntek” Szombathelyen

  

A magyar gazdaság egyik motorjának számító ágazatban, az autóiparban, a szakszervezetek sikereket értek el, emelkedtek a bérek, javultak a munkakörülmények, ezzel szemben ezen a héten újabb nagyobb cégnél vált kiélezetté a helyzet. A szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. dolgozói, többek között, 10 százalék feletti béremelést kértek és kérnek. A végsőkig elszántak, amennyiben nem tudják kiharcolni a béremelést, a munkabeszüntetéstől sem riadnak vissza.

A szakszervezetek és a gyár vezetése között hétfőn, május 9-én elkezdődött tárgyalások csak részeredményt hoztak, a 10 pontos témafelvetésből csak 4 esetében kerültek közel az álláspontok, 6-nál nem történt előrelépés.

 Molnár Ákos, a VASAS Szakszervezeti Szövetség nyugat-dunántúli régióvezetője elmondta: azért szervezték a SZAKAD FSZ-szel a pénteki autós tüntetést, hogy nyomatékot adjanak követeléseiknek. A Magyar Szakszervezeti Szövetség cselekvő szolidaritás vállalt a helyi munkavállalókkal, és Horváth Csabával, a MASZSZ szombathelyi képviseletvezetőjével, más ágazatokhoz tartozó tagszakszervezetek képviselőivel közösen, vettek részt az autós demonstrációban.

Május 23-án folytatódnak a tárgyalások, a szakszervezetek azonban addig sem tétlenkednek.

Forrása http://szakszervezet.net/hu/