Rólunk

Az érdekképviseleti, érdekvédelmi munka átfogja a munkavállalók teljes körét, a munkahelyek, a bérek és a juttatások védelmét és számol a bérfejlesztési lehetőségekkel. Fontosnak tartja a stabil jogszabályi környezet kialakítását. Azt, hogy minden nagyobb és közepes munkahelyen megkössék a munkavállalókat védő kollektív szerződéseket, a kommunális területen dolgozókat pedig ágazati kollektív szerződés is védje.

A HVDSZ 2000 III. Kongresszusa felelősséggel elemezte az öt esztendős munkát, levonta tanulságait és előre tekintett. Megalkotta a változásokhoz igazodó, a kihívásoknak megfelelő, az országos, a területi, a helyi szervezetek és az emberek megújulását egyaránt szolgáló "Aktív jelenlét" Programját. A program olyan erős tartópilléreken áll, mint  az érdekvédelem, a szolgáltatás, az oktatás és a kapcsolatépítés. A kongresszusi határozat középtávra, 2015-ig jelölte meg a szakszervezet legfontosabb teendőit.

A program tényként kezeli, hogy a mindennapi kihívásokra csak szervezetileg erős, felkészült szakszervezet tud megfelelő válaszokat adni. Az, amelyik "jelen van" a szakszervezeti tagok, de a mozgalmon kívüli dolgozók mindennapjaiban is. Ott van a HVDSZ 2000 ifjúsági szervezetében és munkájában, hasznosítja az időskorú szakszervezeti tagok tapasztalatait. Célja az, hogy széles körben megismerjék az emberek érdekében végzett önkéntes munka eredményeit, szépségét és minél többen vállaljanak részt benne. A munkáltatók körében, de az egész társadalomban tudatosuljon, hogy a szakszervezet valós, erős közösség, partnerként segíti a rendezett munkaügyi kapcsolatok, a jó munkahelyi közérzet megteremtését.

Részletes bemutatkozónkat IDE kattintva megtekintheti!