„A víz emberi jog” nemzetközi aláírásgyűjtő kampány és fotópályázat

WATER is a Human Right! - az EPSU (Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége)kampányának neve.

Az EPSU célul tűzte ki, hogy egy év alatt, 1 millió aláírás gyűjtésével felhívja az Európai Bizottság figyelmét arra, hogy a vízhez, illetve a szennyvízszolgáltatáshoz való hozzáférés alapvető emberi jogként jelenjen meg minden országban.

Magyarországon a cél 16.500 aláírás összegyűjtése.

„Ez a kampány eszközként szolgál arra, hogy állást foglaljunk a vízhez és a szennyvízhálózatokhoz való hozzáférés egyetemes emberi joga mellett” - áll az EPSU felhívásában.

Az íveket 2012. november 30-ig lehet aláírni! A kitöltött, aláírt gyűjtőíveket folyamatosan juttatják majd vissza az ezzel foglalkozó munkatársaink a HVDSZ központba, vagy az MSZOSZ titkárságára 2012. december 1-ig! (Ekkor összesítik a beérkezett aláírásokat, optimista gondolkodás szerint egy körben megszerezhető a 16.500 aláírás.)

„A víz emberi jog” aláírásgyűjtő kampány keretében a MSZOSZ fotópályázatot hirdet szakszervezeti tagok részére, amelynek címe:

MINDEN CSEPP VÍZ KINCS! 

Pályázati feltételek:

Egy olyan fénykép készítése vagy egy korábban fotózott kép határidőre történő beküldése, amely a vízhez kötődik.A kép/képek feltöltése a fotópályázat Facebook oldalára vagy az MSZOSZ Facebook, szeptember elsejétől mindennap jelentkező, „vizes-oldalára”, amelyet 2013. március 1. éjfélig üzemeltet a szervező.

Határidő:

2013. március 1. 23:59

Nyeremény:

Az MSZOSZ a beérkezett fotók készítői között tíz ajándékot sorsol ki. A legjobbakból kiállítást rendeznek az MSZOSZ székházában. A 2012. december 1-jéig beérkezett fotókat külön is értékelik!

Az eredményhirdetésre 2013. április 30-án kerül sor.