EFOTT-on járt a HVDSZ ifi tagozata

EFOTT-on járt a HVDSZ ifi tagozata

A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 Ifjúsági tagozatának 4 tagja ismét részt vett az EFOTT-on. 2014-ben egy forgatócsoportunk járt kint a rendezvény egyik napján, ahol ugyanazt a kérdést tettük fel mindenkinek: Szerinted mi az a szakszervezet? Akkor a válaszadók nagy része nem adott számunkra lelkesítő választ.

Idén egész hétre pavilont is kaptunk a Civil téren a megjelenésünkhöz, ismét készült az interjúkból és a megjelenésünkről egy videó [link], valamint többszáz fiatal regisztrált nálunk. Tájékoztattuk őket a szakszervezetek munkájáról, diákok munkavállalási kérdéseikre, valamint a dolgozó fiatalok konkrét munkajogi kérdéseire is válaszoltunk.

A kérdésre, hogy mit kellene másképp, jobban, csinálnia a szakszervezeteknek, az alábbi válaszokat kaptuk: hatékonyabb informálás, munkahelyteremtés, jobb marketing, PR, fiatalok támogatása szállás/albérlet és gyakorlati hely keresésben és magasabb kezdő fizetés, felmerült még a családalapítók anyagi támogatása is.

Szerintetek mi a véleménye a fesztiválozó fiataloknak arról, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után korkedvezménnyel nyugdíjba mehessenek?....... Néhány napon belül ez is kiderül!!