Stratégiai igazgatót neveztek ki a Győr-Szolnál - kisalfold.hu cikke

Az önkormányzat szeptemberi közgyűlése a Győr-Szol Zrt. igazgatóság elnökének Endrődi Péter kabinetfőnököt nevezte ki, egyúttal új igazgatósági tagokat is választottak. Az új vezetés Felpörgetné a városgazdálkodási társaság tevékenységét.

Változások történtek a győri önkormányzat legnagyobb cégénél, a Győr-Szolnál. Sági Géza vezérigazgató megbízatása szeptember 29-ével lejárt. Szeptember 30-tól az igazgatóság elnöke Endrődi Péter, a polgármester kabinetfőnöke gyakorolja a munkáltatói jogokat. Az operatív feladatokat hétfőtől egy most létrehozott pozícióban, stratégiai igazgatóként Szabó Ákos látja el. Szerződése decemberig szól.

Az igazgatóság új elnöke szeptember 30-án kezdte el a munkát a Győr-Szol Zrt.-nél. Endrődi Péter elnököt kérdeztük, milyen változások várhatók a társaságnál.

Új pozíció

– Az elmúlt időszakban az önkormányzati társaságoknál öt évre választották az első számú vezetőt. Sági Géza elnök-vezérigazgatónak szeptember 29-ével lejárt a határozott idejű szerződése. Korábban jelezte a tulajdonos felé, hogy a továbbiakban nem kívánja betölteni ezt a posztot, nem kéri a szerződése esetleges meghosszabbítását. A tulajdonos döntése értelmében a jövőben kettéválik az elnöki és a vezérigazgatói pozíció. Az igazgatóság elnökeként átvettem a munkáltatói jogokat és bizonyos értékhatár felett jelenleg csak én írhatok alá – vázolta a helyzetet az elnök. Hozzátette: két hét eltelte után nem tudok még kardinális változásokról beszámolni, talán csak arról, hogy létrehoztunk egy új, stratégiai igazgatói pozíciót, amelyre Szabó Ákost kértük fel. Egyéb személyi változások egyelőre még nincsenek a vállalatnál.

Átvilágítják a céget

Az elnök elmondta, a múlt héten megtartották a társaság első igazgatósági ülését. Szeretné az igazgatóság az elmúlt évek gazdálkodását tisztán látni. A városvezetésnek természetesen van elképzelése a Győr-Szol Zrt.-vel kapcsolatban, ám ez a vízió úgy lesz csak végleges, ha világosan látják a gazdasági mutatókat, a tendenciákat, valamint az esetleges hiányosságokat. Ehhez mindenképpen szükséges egy alapos jogi, gazdasági és műszaki átvilágítás, ami várhatóan év végére elkészül.

Elkezdődtek a megbeszélések

Az elnök hétfőn már tartott egy vezetői megbeszélést a vállalat közép- és felső vezetésének. Ott elmondta, hogy tulajdonképpen mindannyian kollégák, hiszen a jogelőd Inszolnál szintén dolgozott, de volt győr-szolos osztályvezető is. A Győr+ Média vezetőjeként olyan céget épített fel, amelynek tulajdonosa a Győr-Szol volt.
– Szeretnénk a Győr-Szol Zrt.-t is úgy felrázni, ahogy polgármester úr felpörgette a hivatalt és a többi önkormányzati céget. A gyors döntések híve vagyok, üljünk le és beszéljünk át minden problémát. Ma éppen a szakszervezettel és az üzemi tanáccsal tárgyaltam, akik elmondták problémáikat a bérfejlesztésekkel kapcsolatban. Áttekintem a kéréseiket és meglátjuk, mit tudunk tenni. Azt ígértem, hogy egy hónapon belül újra tárgyalóasztalhoz ülünk.

 

Forrás: kisalfold.hu